Blog

Image

Ankilozan Spondilit Hastaları İçin Yatak ve Yastık Önerileri

Tarih: 1 Ağustos 2023 06:43

Ankilozan spondilit, zamanla omurganızdaki (omurlar) bazı küçük kemiklerin kaynaşmasına neden olabilen enflamatuar bir hastalıktır. Bu kaynaştırma, omurgayı daha az esnek hale getirir ve ileriye dönük bir duruşla sonuçlanabilir.

YATAKLARDevamını Oku
Image

Skolyoz Hastaları Nasıl Yatak Tercih Etmelidir?

Tarih: 1 Ağustos 2023 06:41

Skolyoz, omurganın ergenlik döneminden önce büyümeye başlama sırasında görülen ve çok sık ortaya çıkan yan omurga eğriliğidir. Skolyoz serebral palsi ve kas distrofisi gibi durumlardan meydana gelebilirken, çoğu skolyozun ise nedeni bilinmemektedir.

YATAKLARDevamını Oku
Image

Uykunun Bağışıklık Sistemi Üzerine Etkileri

Tarih: 1 Ağustos 2023 06:29

İyi teknik direktörler, rakiplerinin etkili bir şekilde neler yaptığını fark ettikten sonra devre arasında ayarlama yapar. Uyku, bağışıklık sisteminiz için aynı rolü oynar ve tüm tehditleri tam olarak değerlendirmek için bir şans verir. Bağışıklık sistemi daha sonra kasıtlı olarak bir karşı saldırı monte ettikleri için hücrelerini veya bu analojideki oyuncuları yönlendirerek antijenlerle mücadele edebilir. Yeterince uyku olmadan, vücudunuz hastalığa karşı savaşmak için en iyi oyun planını uygulamakta zorlanacaktır.

YATAKLARDevamını Oku
Image

Bir Yatağı Kaliteli ve Pahalı Yapan Nedir?

Tarih: 1 Ağustos 2023 06:28

Kalite kelimesi sözlüklerde "üstün" ve "nitelikli" olarak geçer. Peki Bir Yatağı Kaliteli ve Pahalı Yapan Nedir? Eğer bir yatak kaliteli yatak sınıfında ise diğer yataklardan üstün özelliklere sahip olmalı ve daha nitelikli bir yatak olmalı. Kaliteli, Daha Kaliteli ve En kaliteli terimleri yatak firmalarında kullanılan sık duyacağınız terimlerden biridir. Standart bir yatakta sadece sünger kullanılıyor. Bu yatak ile kıyaslanan diğer yatakta süngerin üzerine visco yerleştiriliyor.

YATAKLARDevamını Oku
Image

Çocuk Odası Tasarlarken

Tarih: 1 Ağustos 2023 06:24

Hayatımıza çocuk girdikten sonra bakış açımız değişmeye başlar. Her şeyi farklı bir gözle görürüz. Yaşama amacımız o olmuştur artık. O rahat uyusun, ağlamasın, üzülmesin, korkmasın ve güvende olsun, mutlu olsun diye çaba sarfederiz. İçimizdeki bu bebek sevgisi, çocuk sevgisi hiç bitmez. Hatta bazı çiftler o kadar heyecanlıdır ki daha çocuk 2 aylıkken tüm çocuk odasını hazırlarlar. Çocuğun sağlığı her şeyin başında gelir. Bu yüzden onun için en önemli olan şey yattığı yataktır.

YATAKLARDevamını Oku
Image

Paket Yaylı Lateks

Tarih: 1 Ağustos 2023 06:22

Her insanın uyku alışkanlığı farklıdır. Yaylı yatak mı yaysız yatak mı tercih etmelisiniz şeklinde bir sorunun cevabını vermek hiçbir yatak firması için doğru olmaz. Ancak bazı sağlık problemleri olan kişiler mutlaka yumuşak yatakta yatmaları gerekmektedir. Bu tarz rahatsızlığı olan kişilerin paket yaylı yatak kullanmaları uygun değildir. Bucca Sleep Collection özel yaylı yatak serisinde bulunan Paket Yaylı lateks doldun içeriğe sahiptir.

YATAKLARDevamını Oku
Image

Gila Lateks Yatak

Tarih: 1 Ağustos 2023 06:21

Gila lateks yatakta kullanılan lateks , doğal kauçuk ağacı sütünden elde edilmektedir. Lateks doğası gereği havalandırma kanallarına sahip olduğundan, size sadece yatağınızda terlemeden konforlu bir şeklide uyumak kalır. Gila lateks yatak, içerik olarak 32 dns ortopedik omurga destek süngerine sahiptir. Omurga destek süngeri hava alabilen yapıya sahip olduğu için, lateksin havalandırma özelliğini asla perdelemez. Bu omurga destek katmanını, soft sünger yani kuş tüyü sünger olarak da ifade edilen, ancak kuş tüyü ile uzaktan yakından alakası olmayan muhteşem bir yumuşaklığa sahip sünger bileşimine, lateksin de eklenmesiyle mükemmel bir lateks yatak ortaya çıkar.

YATAKLARDevamını Oku
Image

Yün ve Pamuk Yorgan Farkları

Tarih: 1 Ağustos 2023 06:18

Yün ve Pamuk Yorgan arasındaki farklardan önce yün ve pamuğun özelliklerini bilmek gerekir. Yün daha çok kış aylarında tercih edilirken pamuk yaz aylarının vazgeçilmezidir. Sadece kullanıcı olarak değil, üreticiler de bu tercihlere bağlı olarak aynı zamanlarda aynı ürünleri kullanırlar. Pamuk yapısı gereği ısı yalıtımına sahip doğal bir hammaddedir. Terlemeyi önleyen pamuk her alanda kullanıldığı gibi yorgan yapımında da kullanılmaktadır. Yün yorgana göre daha az sıcak tutan pamuk yorganlar, İlkbahar ve sonbahar aylarında tercih edilir. Yün 30 derecenin üzerinde yıkandığı zaman topaklanır fakat pamuk durumunu korur. Pamuk ıslakken bile ısı yalıtımı özelliğini korur.

YATAKLARDevamını Oku
Image

Bebek Yorganları

Tarih: 1 Ağustos 2023 06:16

Bebek yorganlarının soğuğa karşı dayanıklı olmasının yanında yorgan imalatında kullanılan malzemenin insan vücuduna alerjik etkileri olmaması için özenle seçilmesi gerek. Alerjik reaksiyonlar bebeğin sağlığı için önemli bir mevzu olduğu için bebek yorganları çeşitlerinde kullanılan kumaşın oldukça kaliteli olması gerek. Bu sebeple bebek yorganları üreten firmalar arasından işinde iyi olanlar ile çalışmak gerek ki ileride hem ebeveynler için hem de bebeğin sağlığı için sorunlar yaşanmasın.

YATAKLARDevamını Oku
Image

Yatak Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tarih: 31 Temmuz 2023 14:51

Yatak, basit olarak uyku fonksiyonunu yerine getirebilmek amacı ile üretilmiş araçlar olarak tanımlanabilir. Yataklar farklı biçimlerde değerlendirilebilir. Yataklar genel olarak yaylı yataklar ve sünger yataklar olarak iki ana kategoriye ayrılır. Ama bu kategoriler de birçok alt kategoriye ayrılarak farklı yatak modellerini ortaya çıkarmaktadır. Doğal yatak ve organik yatak modelleri bu alt kategorilerden ikisidir. Doğal yatak, pamuk, yün gibi malzemelerin homojen bir şekilde harmanlanması ile meydana gelen yatak ürünleri olarak tanımlanabilir. Doğal yataklarda olan en önemli özelliklerden biri bu yatakların içerdiği maddelerin etkisiyle yazın serin kışın soğuk havalarda ise sıcak olmasıdır. Yani doğal yataklar klima gibi işlev görerek yatakta küf, mantar benzeri zararlı olabilen etkenlerin oluşmasını önler. Bu şekilde yatağın kullanım ömrü de uzamaktadır. Eğer doğal yatak kullanacaksanız bu yatakların yaylı olan ve yaysız olan modelleri arasında seçim yapmanız gerekir.

YATAKLARDevamını Oku
Image

Visco mu Lateks mi?

Tarih: 31 Temmuz 2023 14:49

Bilinmelidir ki uzmanlar visco mu? lateks mi? sorusuna uzmanlar visco yatağı; ''çok yumuşak'', latex yatağı; ''yumuşak yatak'' olarak tanımlamaktadırlar. Tüm visco yataklar ve lateks yataklar; vücudu çok noktadan temas ederek vücuda uygulanan basıncı azaltırlar. Basıncın azalması; uyku sırasında dönme hareketinin azalması demektir. Dönme hareketinin azalması ise derin uyku süresinin artması ve son derece konforlu uyku ıle güne zinde başlamak demektir.

YATAKLARDevamını Oku
Image

Biyolojik saatiniz doğru çalışıyor mu?

Tarih: 31 Temmuz 2023 14:48

Kaliteli bir uyku kaliteli bir yaşamın özetidir. Bu konuda yatak seçimi ve uyuduğunuz ortam kadar önemli bir şey daha var: Her gün aynı saatte uyuyup aynı saatte uyanmak.

YATAKLARDevamını Oku
Image

Yatak Üretiminde Kullanılan Hammaddeler

Tarih: 31 Temmuz 2023 14:47

Bucca olarak , taşıdığı eşsiz özellikler sebebiyle, sizler için en üst düzey konforu sağlayacak hammaddelerden biri olarak at yelesini görüyoruz. Siz de at yelesinin özelliklerini öğrendiğiniz zaman bizi daha iyi anlayacaksınız…

YATAKLARDevamını Oku
Image

Neden Visco Yatak Tercih Etmeliyiz?

Tarih: 31 Temmuz 2023 14:45

Gün içerisinde ki enerjinizi korumanın yolu, ortopedik, kaliteli ve uyku konforu yüksek olan visco yatakta uyumaktır. Doğru yatağı seçerek, omurga, bel ve sırt bölgesindeki kasların doğal eğriliklerini koruyabilir, eklem yanmaların, baş ve ensede ki ağrıları önleyebilir ve yumuşak doku romatizmasına engel olabilirsiniz. En iyi yatağı seçmek, uyku sırasında minimum dönmeyi sağlayarak güne zinde başlamanızı sağlar.

YATAKLARDevamını Oku
Image

Lateks Yatak Nedir? Neden Tercih Etmeliyim?

Tarih: 31 Temmuz 2023 14:43

Lateks Yataklar genel itibariyle (blok) yani sadece lateks dolgu malzemesi ile kullanıldığı gibi paket yay üzeri ya da taşıyıcı olarak yüksek yoğunlukta sünger üzerine % 25 Lateks uygulanarak kapitone edilmiş yataklardır. Pocket yay sistemi üzerinde kullanılan özel lateks dolgu malzemesi; bel ve sırt kaslarının gerilmesini engeller. Vücudun ihtiyacı olan desteği en iyi şekilde vererek, mükemmel bir uyku uyumanızı ve güne; sağlıklı, enerji dolu, en önemlisi mutlu ve zinde başlamanızı sağlaması lateks yatak özeliklerinin başlıcasıdır. Lateks yatak fiyatları bu nedenle doğal olarak biraz yüksektir.

YATAKLARDevamını Oku
Image

İyi Bir Uyku için Hazır mısınız?

Tarih: 31 Temmuz 2023 14:42

Düzenli egzersiz yapın. Sağlıklı yaşam için en az uyku kadar önemli ihtiyaçlardan biridir egzersiz. En basitinden sabah kahvaltıdan önce yapmaya üşendiğiniz sabah koşusu yerine öğle arasında kahvenizi alıp yapacağınız ufak yürüyüşler akşam daha rahat uyumanıza, sabah dinç uyanmanıza yardımcı olur. Ancak gece yatmadan önce yapacağınız spor metabolizmanızı hızlandırır ve tam tersi etki yapar.

YATAKLARDevamını Oku
Image

Doğru Yatak Seçimi Nasıl Yapılır?

Tarih: 31 Temmuz 2023 14:40

Yatak markalarını ve çeşitlerini gözden geçirmeden önce, mevcut uyku alışkanlıklarınızı düşünün. Uykusuzluk hikayeniz yoksa, bir yatak seçmeden önce herhangi bir özel düşünceye ihtiyacınız olmayabilir. Kötü uyku, uyku apnesi, kabuslar veya diğer uyku bozukluklarından muzdarip olanlar yatak alışverişi sürecine biraz daha zaman ayırmalıdır. Bozukluğa bağlı olarak, problemleri hafifletmek için özel yatak önerileri alabilirler.

YATAKLARDevamını Oku
Image

Bebeğiniz için En iyi Yatak Seçimi

Tarih: 31 Temmuz 2023 14:39

Uyku ile sağlıklı gelişmenin ve büyümenin ilişkisi bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir. Çünkü uyku esnasında salgılanan melatonin hormonu sayesinde bağışıklık sistemi güçlenir ve hipofiz bezinin daha fazla büyüme hormonu salgılaması sağlanır. Bebeğinizin sağlıklı gelişimi için kaliteli bir uykuyu kesintisiz bir şekilde gerçekleştirmesi önem taşır. “En iyi bebek yatağı hangisi?” sorusunun yanıtı ; kaliteli, ergonomik, bebeğinizin fiziksel durumuna uygun ve hijyen açısından temizliğinin kolay olduğu yataklar bebeğiniz için idealdir.

YATAKLARDevamını Oku
Image

Yeni doğan bebeğin Uyku Ortamı Nasıl Olmalı?

Tarih: 31 Temmuz 2023 14:37

Bebeklerin ilk doğduğu günlerde onları uyutmak için çok çaba sarf etmenize gerek yoktur. Her bebeğe göre değişiklik gösteren uyku süresi yeni doğan bebeklerde genel olarak uzundur. Gece gündüz farkını bilmeyen bebekler, ilk 2 aylık dönemde sık aralıklarla uyanarak 17-18 saat aralığında uyurlar.

YATAKLARDevamını Oku
Image

Ortopedik Yatak Nedir?

Tarih: 31 Temmuz 2023 14:35

Son yıllarda, uykunun sağlık açısından önemi konusunda ülkemizde ve dünyada birçok kişinin bilinçlenmesi neticesinde, yatak firmaları da yeni teknolojilerin kullanıldığı birçok yatak modeli üretti. Bu yenilikler arasında bulunan ortopedik yatak, biraz karışık gibi gözükse de aslında oldukça kolay açıklanabilir bir kavramdır. Kelime anlamı ile düzgün ve sağlıklı vücut anlamına gelen ortopedi, insanların omurga ve kemiklere ilişkin rahatsızlıkları ve şekil bozuklukları ile ilgilenen bir bilim dalıdır. Buradan yola çıkarak, bir yatağın ortopedik özellikte olabilmesi için, vücudu sağlıklı tutan ve vücudu destekleyen bir yapıda olması gerektiği sonucuna kolayca varabiliriz. Ortopedik yatak denildiğinde ilk akla gelen sert yataklar olmasına karşın aslında uygun malzemeler kullanılarak vücut özelliklerine göre doğru tepkiler verebilen yataklar olduğunu söylemek daha doğru olur.

YATAKLARDevamını Oku