Çocuk Odası Tasarlarken

Image

Hayatımıza çocuk girdikten sonra bakış açımız değişmeye başlar. Her şeyi farklı bir gözle görürüz. Yaşama amacımız o olmuştur artık. O rahat uyusun, ağlamasın, üzülmesin, korkmasın ve güvende olsun, mutlu olsun diye çaba sarfederiz. İçimizdeki bu bebek sevgisi, çocuk sevgisi hiç bitmez. Hatta bazı çiftler o kadar heyecanlıdır ki daha çocuk 2 aylıkken tüm çocuk odasını hazırlarlar. Çocuğun sağlığı her şeyin başında gelir. Bu yüzden onun için en önemli olan şey yattığı yataktır. 

Yeni Doğan Bir Bebek için Nasıl Bir Yatak Tercih Etmeliyiz?

Yeni doğan bir bebeğin omurga gelişimi için 3 yaşına kadar sert yatakta yatması önerilir. Doğallığa önem veren aileler bebeklerini 1 yaşına kadar, hindistan cevizi lifi ve pamuk gibi sert yüzeyde yatırıyor. 1 yaşından 3 yaşına kadar kısa bir süre için yeni bir yatak almak mantıksız olacağı için uzun ömürlü sağlıklı yataklar tercih ediyorlar.


Lateks, at yelesi ve coconut (hindistan cevizi lifi) yataklarda kullanılan doğal hammaddelerdir. Tüm hammaddelerin kendine has deformasyon süreleri ve özellikleri vardır. En uygun fiyatlı yatak modeli olan Pamuk Yatak çeşitleri kısa ömürlüdür. 3-4 yıl kullanılabilen bu yataklar bebek kilo aldıkça daha da sertleşir. Bu yüzden genellikle kısa süreli yatak tercih eden çiftler pamuk yatak tercih ediyor. 

Visco yatak modellerini çocuklar için 5 yaş sonrasında tercih edebilirsiniz. Visco yumuşak, esnek bir malzemeye sahiptir fakat doğal değildir. Bebeğinizin yumuşak bir yüzeyde yatmasını istiyorsanız visco yatak tercih edebilirsiniz. Visco bebek yataklarında pamuk, visco ve yatağın yüksekliğini ayarlamak için sünger kullanılıyor. Maliyet bakımından da diğer yataklara göre uygun fiyatlı olan visco yataklar tercih edebileceğiniz yataklar arasındadır.

Lateks Çocuk Yatakları

Lateks, Türkiye'de bulunmayan bir ağaç olan kauçuk ağacının sütünden yapılan ve doğallık oranı çok yüksek olan bir hammaddedir. Avrupada yıllardır kullanılan lateks yatak modelleri son 5 yıldır Türkiye'de de yaygınlaşmaya başladı. Doğallık seviyesinin yüksek olması ve Türkiye'de bulunmaması gibi durumlardan kaynaklı olarak bu tarz yatakları her yatak firmasında bulamayabilirsiniz.


Doğal yatak üreticisi olan Bucca Yatak, kurulduğu ilk günden bu yana doğallığa önem vermiş ve 5 yılı aşkın süredir lateks yatak konusunda tecrübe sahibidir. Lateks çocuk yatakları birçok kombinasyona sahiptir. İçerisinde hindistan cevizi lifi ve lateks kombini ile hem uzun ömürlü hem de sağlıklı yataklar günümüzde daha çok tercih ediliyor. Bucca'da üretilen doğal yatakların içeriklerini aşağıdaki videomuzdan izleyebilirsiniz.

Etiketler:çocuk,bebek, çocuk odası, bebek odası, lateks bebek yatağı, visco bebek yatağı