Ortopedik Yatak Nedir?

Image

Ortopedik Yatak Nedir?

 Son yıllarda, uykunun sağlık açısından önemi konusunda ülkemizde ve dünyada birçok kişinin bilinçlenmesi neticesinde, yatak firmaları da yeni teknolojilerin kullanıldığı birçok yatak modeli üretti. Bu yenilikler arasında bulunan ortopedik yatak, biraz karışık gibi gözükse de aslında oldukça kolay açıklanabilir bir kavramdır. Kelime anlamı ile düzgün ve sağlıklı vücut anlamına gelen ortopedi, insanların omurga ve kemiklere ilişkin rahatsızlıkları ve şekil bozuklukları ile ilgilenen bir bilim dalıdır. Buradan  yola çıkarak, bir yatağın ortopedik özellikte olabilmesi için, vücudu sağlıklı tutan ve vücudu destekleyen bir yapıda olması gerektiği sonucuna kolayca varabiliriz. Ortopedik yatak denildiğinde ilk akla gelen sert yataklar olmasına karşın aslında uygun malzemeler kullanılarak vücut özelliklerine göre doğru tepkiler verebilen yataklar olduğunu söylemek daha doğru olur. 

 Son dönemde ileri teknolojiler kullanılarak özel olarak tasarlanan ortopedik yatak modelleri, baş, boyun, omuz, bel sırt ve kalça kıvrımları göz önünde bulundurularak insan fizyolojisine uygun olarak üretilir. Kilonuza ve uyku alışkanlıklarınıza göre seçebileceğiniz ortopedik yatak modelleri, uyku esnasında vücut basıncını azaltarak kan dolaşımınızı rahatlatır ve size sağlıklı bir uyku sunmayı başarır. Sabah uyandığı zaman her yeri ağrıyan “sanki hiç uyumamış gibiyim” diye şikayetleri olan kişilerin ortopedik yatak kullanması bu tarz şikayetleri önemli ölçüde ortadan kaldırmayı başarır. Aslında kullandığımız mobil telefonlardan daha uygun fiyatlı ve uzun ömürlü kullanım sunan yataklar, sağlık açısından oldukça önemlidir. Kemik, eklem ve kas sistemine uyumlu olarak üretilen ortopedik yataklar, yattığınız zaman bütün boşlukları dolduracak şekilde tasarlanarak deliksiz bir uyku uyumanızı sağlar.

Tam Ortopedik ve Yarı Ortopedik Yataklar

Özellikle omurga sırt ve boyun ağrıları yaşayan kişiler için uzmanlar tarafından  ortopedik yatak kullanılması önerilmektedir. Hiç bir şikayetiniz olmasa bile kullanacağınız ortopedik özellikteki yataklar, kas ve kemik konusunda yaşanabilecek sağlık sorunlarının önüne geçip, keyifli ve konforlu bir uyku gerçekleştirmenizi sağlar.

 Tam ortopedik yataklar, yapısında bulunan sünger dolgu malzemelerinin daha sert bir yapıya sahip olduğu yataklardır. Yarı ortopedik yatak modellerinde ise kullanılan sünger daha yumuşak bir yapıya sahiptir. Bu noktada beklentiniz ve alışkanlıklarınız doğrultusunda bir seçim yapabilirsiniz. Farklı model ve yapıya sahip olan organik yatak fiyatları ise taşıdığı özelliklere göre değişiklik gösterir. 

 İnsanoğlu ömrünün ortalama olarak üçte birini geçirdiği uyku süresinin, kaliteli ve düzenli olması için nefes alabilen, doğal malzemelerin kullanıldığı yatak modelleri sağlıklı bir uyku uyuyup dinlenmenizi, gün içinde zinde ve verimli olmanızı sağlar. Ayrıca uykusunu iyi alan kişilerin gün içinde stresli ve gergin olmadığı gibi enerjik ve mutlu oldukları da bilimsel araştırmalar ile ispatlanmıştır. 

 Sağlığına ve konforuna önem veren kişilerin tercih ettiği Bucca Yatak, organik yatak seçenekleri ile çok sayıda ürünü beğeninize sunuyor. Ürünlerinde at yelesi, hindistan cevizi lifi gibi en doğal malzemelerin kullanıldığı nem tutmayan ve terleme sorununu önleyen yatak modelleri ile her beklentiye yanıt veren Bucca Yatak kalite güven ve konforu bir arada yaşamanızı sağlıyor.

Etiketler:Ortopedik Yatak Nedir?,Ortopedik Yatak,yatak, organik yatak