Visco mu Lateks mi?

Image

Visco mu ? Lateks mi ?

Bilinmelidir ki uzmanlar visco mu? lateks mi? sorusuna uzmanlar visco yatağı; ''çok yumuşak'', latex yatağı; ''yumuşak yatak'' olarak tanımlamaktadırlar. Tüm visco yataklar ve lateks yataklar; vücudu çok noktadan temas ederek vücuda uygulanan basıncı azaltırlar. Basıncın azalması; uyku sırasında dönme hareketinin azalması demektir. Dönme hareketinin azalması ise derin uyku süresinin artması ve son derece konforlu uyku ıle güne zinde başlamak demektir.

Visco; Polyol ve TDI olarak adlandırılan kimyasal maddelerin belli oranlarda karıştırılması ile üretilen sağlıklı bir malzemedir. 

Lateks, kauçuk ağacının sütünden elde edilen doğal özütün, işlem görerek hava kabarcıkları ile karıştırılarak üretilen doğal bir malzemedir.

Visco ve latex malzemenin taşıma özellikleri yoktur, belli kalınlıklarda kesilen malzemelerin altında taşıyıcı olarak yay ya da yoğunluğu yüksek olan sünger kullanılılarak yatak haline getirilir.

Visco malzemenin yoğunluk oranı önemlidir. Çünkü yoğunluğu düşük olan malzemede visco özellikleri oluşmaz.

Lateks malzemedede karıştırılan doğal lateksin  oranı önemlidir. Doğal lateksin az olması özelliğini bozabileceği gibi çok olmasıda Lateks alerjisine yol açabilir.

Sonuç olarak; visko mu lateks mi diye baktığımızda lateks ve visko malzeme kullanılarak üretilen visko yatak ve lateks yataklar birbirlerinden çok büyük farkları olmayan sağlıklı, uyku konforu yüksek kaliteli yataklar olarak tanımlanabilir.

Etiketler: visco, lateks, visco yatak, lateks yatak