Bir Yatağı Kaliteli ve Pahalı Yapan Nedir?

Image

Kalite kelimesi sözlüklerde "üstün" ve "nitelikli" olarak geçer. Peki Bir Yatağı Kaliteli ve Pahalı Yapan Nedir? Eğer bir yatak kaliteli yatak sınıfında ise diğer yataklardan üstün özelliklere sahip olmalı ve daha nitelikli bir yatak olmalı. Kaliteli, Daha Kaliteli ve En kaliteli terimleri yatak firmalarında kullanılan sık duyacağınız terimlerden biridir. Standart bir yatakta sadece sünger kullanılıyor. Bu yatak ile kıyaslanan diğer yatakta süngerin üzerine visco yerleştiriliyor.  

Bir Yatağı Kaliteli ve Pahalı Yapan Nedir Sorusuna Cevap

Kullanılan malzeme en büyük etkendir. Yüzlerce farklı varyasyonda yatak içerikleri olabilir. Örneğin lateks hammaddesini ele alalım. Lateks normal şartlarda Türkiye'de bulunmayan, kauçuk ağacının sütünden üretilen doğal bir malzemedir. Bu malzemenin bulunduğu bir yatak ilse petrolden üretilen yatak fiyatı bir olur mu ? Yatak sektörü ne yazık ki çok fazla kimyasal ile çalışılan bir sektör. Günümüzün 6-7 saatini uyuyarak geçirdiğimiz yatakların içinde ne var hiç düşündünüz mü ?

Yataklarda kullanılan süngerlerin bile bir kalite oranı vardır. Bu yüzden yatak tercih ederken mümkün olduğunca çok araştırma yapmalısınız. Mümkünse yatak firmasının kullandığı hammaddelerin sertifikasını incelemelisiniz. Doğal bir yatakta yatmak hem sağlığınız açısından hem de uyku kaliteniz açısından büyük önem taşır. Pahalı yatak mantığı da bu aşamadan sonra devreye girer. Her pahalı yatak kaliteli midir ? Değildir. Söz konusu yatak olunca seçenekler arasında en pahalı olan değil en nitelikli olan ve size en uygun olan yatak önemlidir. 

Pahalı ve Kaliteli Yatak Tercihi

Bel, Sırt, Kalça, Boyun gibi rahatsızlığı olan kişilerin visco yatak tercih edip kalite araması büyük bir hatadır. Visco yataklar ne kadar rahat, ne kadar kaliteli ve ne kadar nitelikli olursa olsun bu tarz rahatsızlığı olan kişiler için uygun değildir. Visco yataklar bu tarz ağrıları olan kişilerin ağrılarını arttırmaktan başka bir işe yaramaz. Bu yatağın kalitesini göstermez. Bu yüzden yatak tercihi yapılırken muhakkak bir uzmana danışılmalıdır.

Kullanılan malzemeler de fiyat ve kaliteyi etkileyen faktörler arasındadır. Lateks yatak çeşitleri üretilirken, içerisinde kullanılması gereken lateksin doğallık oranları değişkenlik gösterir. Kimi firma %60 doğal lateks kullanır, kimi firma da %80 doğal kullanır. %100 doğal lateks diye bir kavram yoktur. Kauçuk ağacının sütü ne kadar doğal bir malzeme olsa da dondurulup, fırınlanıp, kalıplara sokulana kadar %15-%20 lik bir kimyasal işleme maruz kalır. Diğer hammaddelere göre yüksek oranda daha çok doğallık içeren lateks bu yüzden yatak sektöründe en çok tercih edilen kaliteli ve nitelikli bir malzemedir.

Etiketler:yatak, kaliteli yatak, en iyi yatak, en rahat yatak, en doğal yatak