Yeni doğan bebeğin Uyku Ortamı Nasıl Olmalı?

Image

Yeni Doğan Bebeğin Uykusu Kaç Saat Olmalı?

Bebeklerin ilk doğduğu günlerde onları uyutmak için çok çaba sarf etmenize gerek yoktur. Her bebeğe göre değişiklik gösteren uyku süresi yeni doğan bebeklerde genel olarak uzundur. Gece gündüz farkını bilmeyen bebekler, ilk 2 aylık dönemde sık aralıklarla uyanarak 17-18 saat aralığında uyurlar. 

Bebekler 4-6 aydan sonra geceleri kesintisiz 7-8 saat kadar uyuyabilirler. İlk bir ay içerisinde bebeğiniz için bir uyku düzeni oluşturmak mümkün değildir. Yeni doğan bebekler 2-3 saat uyuyup beslenme amacı ile uyanırlar. Bu sürenin uzaması ya da kısalması durumunda uzman doktorlara başvurmanız önerilir.  

 6. aydan sonra bebekler günlük 13-15 saatini uykuda geçirirler. Bu dönemde uyku süreleri ise 6-7 saat kesintisiz olmaya başlamakla beraber, diş çıkarma dönemleri olduğu için uyku düzensizlikleri yaşamaları son derece normaldir. Bebeklerin uyku eğitimi ise 13. aydan sonra başlar.

Yeni doğan bebeğin Uyku Ortamı Nasıl Olmalı?

 Anne ve bebeğin huzurlu bir ortamda olması ile bebeklerin uyku düzeni arasında sıkı bir bağ olduğu unutulmamalıdır. Yeni doğan bebeklerin ilk günleri hem anne hem de bebek açısından oldukça yeni ve zorlu bir deneyimdir. Bebeklerin, anne karnından sonra bulunduğu yeni ortamda kendilerini güvende hissetmeleri için annenin mümkün olduğunca bebeğe yakın temasta olması oldukça önemlidir. Anne ve bebeğin bulunduğu ortam havalandırılmış temiz ve ferah olması gerekir. Işık, ani sesler ve gürültülü bir ortam uyku kalitesini olumsuz yönde etkileyeceği için bu tip etkenleri ortadan kaldırmak huzurlu bir uyku uyumasını sağlayacaktır. Bebek yatağı ne çok sert  ne de çok yumuşak olmamalıdır. Bebeklerin uyku düzenindeki büyük etki gösteren yatakların omurilik gelişimine faydası olan, organik bebek yatakları ya da ortopedik yataklar hem anne hem de bebeğin konforunu arttıran en önemli etkenlerdir. 

 Uygun bebek yatağı dışında kullandığınız battaniyelerin çok kalın olmamasına dikkat etmelisiniz. Sakin gürültüsüz ve loş bir ortam bebeğinizin sağlıklı bir uyku uyuyabilmesi için ideal bir ortamdır. Anne karnında dokuz ay süresince su içinde olan bebek için ilk günlerde sıcak bir banyo uyumasını olumlu yönde etkileyecektir. Özellikle bebeğin ilk günlerinde gaz problemi yaşaması, uyumasına engel teşkil ettiği için bebeğinizi hafif hareketler ile sallamanız onun rahatlamasını ve güzel bir uykuya dalmasını sağlayacaktır.

Yeni Doğan Bebekler Beslenmek İçin Uyandırılmalı mı? 

 Yeni doğan çocuğun beslenmesi için uyandırılma süresi konusunda farklı görüşler vardır. Bazı doktorlar, anne sütü mideden iki saat içinde ayrıldığı için iki saate bir uyandırılıp emzirilmesi görüşündeyken, bazı doktorlar ise acıktığında bebeğin bunu belli edeceği için uyandırmamak gerektiğini savunur. Çok uzun uyku süreleri olmamak kaydıyla bebeklerin bu süreçte minimum müdahale ile gözlemlenmesi, gereken durumlarda uyandırılıp beslenmesi önerilir. Emzirme süresinin ne olması gerektiği konusunda ise anneyi yıpratmayacak şekilde bebeğin istediği  kadar emzirilmesi önerilir. Altını kirleten ya da gazı olan bir bebek rahat uyuyamayacağı için gerekli müdahalelerin yapılması gerekir. Hem anne hem bebeğin bu zorlu süreci dengeli bir biçimde geçirmesi sağlıklı sonuçlar ortaya koyacaktır.

 Bebeğinizin doğduğu ilk günden itibaren uyumak için ihtiyaç duyabileceği ürünleri bulabileceğiniz Bucca Yatak kaliteli ve sağlıklı yapıları ile çok sayıda seçeneği bir arada sunuyor. Doğal malzemelerden üretilmiş olan bebek yatağı, park yatağı ve bebek yastığı gibi ürünler, bebeğinizin hassas yapısı göz önünde bulundurularak özel olarak üretildiğinden, ihtiyacınız olan ürünü gönül rahatlığı ile seçebilirsiniz. 

Etiketler:uyku,bebek uykusu,yeni doğan bebeğin uykusu,uyku sağlığı,bebek yatakları,bebek yatağı