Yün ve Pamuk Yorgan Farkları

Image

Yün ve Pamuk Yorgan arasındaki farklardan önce yün ve pamuğun özelliklerini bilmek gerekir. Yün daha çok kış aylarında tercih edilirken pamuk yaz aylarının vazgeçilmezidir. Sadece kullanıcı olarak değil, üreticiler de bu tercihlere bağlı olarak aynı zamanlarda aynı ürünleri kullanırlar. Pamuk yapısı gereği ısı yalıtımına sahip doğal bir hammaddedir. Terlemeyi önleyen pamuk her alanda kullanıldığı gibi yorgan yapımında da kullanılmaktadır. Yün yorgana göre daha az sıcak tutan pamuk yorganlar, İlkbahar ve sonbahar aylarında tercih edilir. Yün 30 derecenin üzerinde yıkandığı zaman topaklanır fakat pamuk durumunu korur. Pamuk ıslakken bile ısı yalıtımı özelliğini korur.

Peki Pamuk Kumaş Nedir Nasıl Üretilir ?

Pamuk doğal bitkilerden oluşan bir elyaf çeşidi ve doğal bitkinin kozalarından elde edilmektedir..Pamuk kimyasal olarak pamuk mumu, yağı ve pamuk elyafından meydana gelen selülozdan oluşur.


Pamuklar bu şekilde elde edilir. Türkiye'de genellikle hidrofil pamuklar rulo şeklinde satılır ve bu tür pamuklar genellikle medikal sektöründe kullanılır. Fakat yatak üretimi için kullanılan pamuk ve yorgan için üretilen pamuk farklıdır. Tedarik süreci gerçekleştikten sonra pamuk yorgan el işçiliği ile dikkatlice hazırlanır. 


Etiketler: Yün ve Pamuk Yorgan Farkları, yün, pamuk, yün yorgan, pamuk yorgan