Doğru Yatak Seçimi Nasıl Yapılır?

Image

Doğru yatak seçimi NASIL YAPILIR ?

 1) Uyku alışkanlıklarınız hakkında düşünün 

Yatak markalarını ve çeşitlerini gözden geçirmeden önce, mevcut uyku alışkanlıklarınızı düşünün. Uykusuzluk hikayeniz yoksa, bir yatak seçmeden önce herhangi bir özel düşünceye ihtiyacınız olmayabilir. Kötü uyku, uyku apnesi, kabuslar veya diğer uyku bozukluklarından muzdarip olanlar yatak alışverişi sürecine biraz daha zaman ayırmalıdır. Bozukluğa bağlı olarak, problemleri hafifletmek için özel yatak önerileri alabilirler.

2)Uyku pozisyonunuza uygun olan yatağı seçin

Ardından, yatak tercihinizi tercih ettiğiniz veya normal uyku pozisyonunuz etrafında planlamanız gerekiyor . Uyku için en yaygın yol, cenin pozisyonundadır. Çoğu yatak yan uyumaya uygundur, ancak karnınızda veya sırtüstü uyuyorsanız rahat bir yatak bulmak daha zor olabilir. Yataklar optimum kalça ve sırt hizalanması için farklı sertlik noktalarına sahip olabilir.

3)Kendinize bir bütçe belirleyin 

Bütceniz etkili yatak alışverişinin bir diğer önemli parçasıdır. Sünger türevi hammeddeler değişken kur miktarlarında fiyatlandırılırken, ortalama yaylı yatak maliyeti yaklaşık 1200-1500₺ civarındadır. Diğer özel yatak tipleri daha yüksek fiyatlı olabilir ve yatağınızın büyüklüğüne bağlı olarak fiyatınız da artabilir. Bazıları daha yüksek fiyatlı bir yatağın daha uzun süre dayanacağını ve daha rahat olabileceğini düşünürken, bu her zaman böyle değildir.

4)Satın alacağınız yatak nasıl bir sertlikte olmalı ?

Yatağınızın sertliği, uyurken ne kadar rahat hissettiğinizin büyük bir parçasıdır. Uyku pozisyonunuzu ve uyku alışkanlıklarınızı düşündükten sonra, sizin için hangi sertliğin en iyi olduğuna karar vermeniz önemlidir. Yan uyuyanlar, yumuşak yataklarda en rahatı hissettirirken, yüzüstü uyuyanlar genellikle sert bir yatak tercih ederler. Sırtlarında uyuyan insanlar yatağının sertlik seviyesinde biraz daha esnek olabilirler.

5)Yatak imalatında kullanılan hammaddeleri inceleyin

Sertlik için bazı seçimleri daraltmışsanız, o zaman, yatağınızın malzemelerine karar verme zamanıdır. Günümüzde, her zamankinden daha fazla yatak çeşidi vardır ve tüketicilere rahatlık için birçok seçenek sunar . Geleneksel olarak, son 40 ya da yıllardaki modern yatakların çoğu, yay ile yapılmıştır. Şimdi, yatak takımları bellek köpük, jel, lateks, hava ve sudan yapılmış çok yönlü sünger çeşitleri vardır. Bir diğer popüler ürün trendi, ortak yatak malzemelerini tek yatak tipinde birleştiren ve tüketicilere esneklik ve rahatlık sağlayan at yelesi ve hindistan cevizi lifi yataktır.

6)Odanızın boyutlarını inceleyin

Ardından, yatak odanızın boyutunu göz önünde bulundurun. Herkes bir Horsens Premier yatağının tadını çıkarabilseydi harika olurdu, gerçekte büyük ihtimalle daha küçük bir şey için yerleşmek zorunda kalacaksın. Yatağınızın, karyola ve diğer aksesuarlar gibi mobilya parçalarınızı eklediğinizde yatağınızın boyutunu da düşünmelisiniz.

7)Kilonuza göre ne yoğunlukta (danste) bir yatak ihtiyacınız var öğrenin

Yatak seçiminde ağırlık ve vücut tipiniz de önemlidir . Daha ağır olan kişiler çok sert bir yatak seçmeye ihtiyaç duyabilirler, böylece uyurken yeterli desteği alırlar. Eğer ağır bir kişi sert bir yataktan hoşlanmazsa, sert bir yatak almak ve ideal bir uyku ortamı için yumuşak bir ped ilede daha iyi konfor elde edebilir.

8)Doğru kompozisyonu belirleyin

Özellikle Petrol hammadde ile üretilen sünger tip yatakların son zamanlarda sağlımıza yan etkileri ile karşılaşıyoruz. Dolayısıyla daha doğal malzemelerin günümüzde kullanımı artmıştır.Özellikle yaygın olarak kullanılan At yelesiHindistan cevizi lifi ve Lateks ile doğru kompozisyonları oluşturmak mümkün hale gelmiştir.

9)Var ise indirim ve fırsatları bulun

Ardından, yatak ve yatak pedlerinin ülke çapında pazarlanma ve satılma şeklini en üst düzeye çıkaran bir alışveriş stratejisi geliştirme zamanı. Genel olarak, tatil hafta sonlarında en iyi yatak fırsatlarını alabilirsiniz.

Diğer bir yaygın para tasarrufu stratejisi, yatağınız için çevrimiçi alışveriş yapmaktır. İnternet üzerinden bir yatak satın almak cazip gelebilir, mağaza masrafları bulunmayan e satış sitelerinde daha uygun fiyatlara ulaşabilirler.

10)Aklınıza takılanları bir uyku uzmanına danışabilirsiniz 

 Satın alma konusunda daha da fazla uzman tavsiyesi için yatak deposundaki personele danışmalısınız. Birçok yatak satış elemanı, potansiyel müşteri tavsiyeleri vermeye isteklidir. Rüyanızın yatağını bir web site'de bulursanız, bazen fiyatlandırma ve finansman konusunda görüşebilirsiniz.

11)Hediye ve uyku konforunu arttıracak aksesuarlar hakkında bilgi alın 

Uyku ve konfor ihtiyaçlarınız için doğru yatağı seçtikten sonra, uykunuzu daha da güçlendirmek için birkaç güncelleme yapın. Boynunuzun rahatlığı, iyi bir gece uykusunun bir diğer önemli parçasıdır, bu nedenle yeni yatağınızla uyumlu yüksek kaliteli bir yastık seti seçin. Daha sonra, bir parça köpük veya bir yastık üst parçası gibi bir yatak dolgusu, yeni yatağınızı daha da lüks hale getirebilir.

Daha düzenli ve dinlendirici bir uyku almak istiyorsanız, harika bir yatak, sahip olmanız gereken en önemli şeydir. Bir sonraki yatağınızı seçmek için daha fazla çaba harcarsanız, uyku alışkanlıklarınız her zamankinden daha iyi olabilir.

Etiketler:doğru yatak seçimi,yatak,bucca yatak, yatak seçimi,sağlıklı yatak