Lateks Yatak Nedir? Neden Tercih Etmeliyim?

Image

Lateks yatak nedir ? Neden Lateks almalıyım ?

 Lateks Yataklar genel itibariyle (blok) yani sadece lateks dolgu malzemesi ile kullanıldığı gibi paket yay üzeri ya da taşıyıcı olarak yüksek yoğunlukta sünger üzerine  % 25 Lateks uygulanarak kapitone edilmiş yataklardır. Pocket yay sistemi üzerinde kullanılan özel lateks  dolgu malzemesi; bel ve sırt kaslarının gerilmesini engeller. Vücudun ihtiyacı olan desteği en iyi şekilde vererek, mükemmel bir uyku uyumanızı ve güne; sağlıklı, enerji dolu, en önemlisi mutlu ve zinde başlamanızı sağlaması lateks yatak özeliklerinin başlıcasıdır. Lateks yatak fiyatları bu nedenle doğal olarak biraz yüksektir.

Yatak üretiminde kullanılan, lateks özütünün üretimi; zor ve dikkat isteyen, uzun bir süreçtir. Kauçuk ağacının sütünden elde edilen doğal bir madde Lateks olan köpürtülerek kalıplara dökülür. Köpüğünde milyonlarca hava kabarcığı oluştuğundan doğal bir havalandırma sağlayarak nefes alabilir ve terletmez. Lateks ürünlerde mikro organizmalar, mite'lar yaşayamaz, mantar, küf ve bakteri oluşumunu engeller. Özellikle hassas ve alerjik bünyeler için sağlıklı uyku imkânı sunar.

Lateks yatak özelliklerinden diğeri de doğal olmasıdır. Lateks yataklarda kullanılan kumaşta doğal bamboodur. Doğal Bamboo; Doğal Anti-Bakteriyel özelliği ile hassas ve alerjik bünyeler için sağlıklı bir uyku imkânı sunar. Doğal selüloz olan Bamboo lifi pamuktan daha yumuşaktır ve nefes almaya elverişli özelliği ile hava geçirgenliğini mükemmel kılar. Nemi emerek ve hızla kuruyarak bedenin nefes almasına yardımcı olur. Doğal yapısı ile çok dayanıklıdır. Özellikle Lateks yataklarda tercih edilen bu kumaş sayesinde hassas ve alerjik bünyeler için mükemmel çözüm sağlanmaktadır.

Doğal olması nedeni ile tercih edilen Lateks yatakları satın alırken; yatak yapımın da kullanılan Lateks özütünün yüzde ne kadarı olduğuna dikkat etmeliyiz. Bu karışım oranı lateks yatak fiyatlarını etkileyerek yatak üretim maliyetini doğrudan yükseltir.

Etiketler: Lateks Yatak Nedir? Neden Tercih Etmeliyim?