Skolyoz Hastaları Nasıl Yatak Tercih Etmelidir?

Image

Skolyoz Nedir?

Skolyoz, omurganın ergenlik döneminden önce büyümeye başlama sırasında görülen ve çok sık ortaya çıkan yan omurga eğriliğidir. Skolyoz serebral palsi ve kas distrofisi gibi durumlardan meydana gelebilirken, çoğu skolyozun ise nedeni bilinmemektedir.

Ergenlik döneminde olan çocukların yaklaşık% 3'ünde skolyoz rahatsızlığı vardır.

Skolyoz rahatsızlıklarının çoğu hafiftir, ancak bazı omurga deformasyonlarında çocuklar büyüdükçe daha da rahatsızlık artmaya devam eder.

Özellikle şiddetli bir omurga eğrisi, göğüs boşluğuna baskı uygulayarak nefes alma zorluğu oluşturur ve akciğerlerin düzgün çalışmasını engelleyebilir.


Hafif skolyozu olan çocuklarda eğrinin kötüleşip kötüleşmediğini görmek için genellikle X-ışınları kullanılır ve yakından izlenir. Birçok durumda, tedavi gerekli değildir.

Bazı çocukların eğrinin kötüleşmesini önlemek için özel bir ayraç takması gerekebilir. Bu durumlar dışında skolyozun kötüleşmesini önlemek ve ciddi skolyoz vakalarının düzeltilmesi için ameliyat gerekebilir.

Eğrilik derecesine bağlı olarak, skolyoz kronik spinal ve bel ağrısı, uyuşma, kas spazmları, ısı hassasiyeti ve iltihap gibi semptomları içerebilir. Geceleri, bu belirtiler rahat bir uyku pozisyonu bulmayı zorlaştırabilir.

Ek olarak, omurga ve eklemler üzerinde basınç oluşabilir ve uykunun acı içinde uyanmasına neden olabilir.

Yanlış yatak skolyoz semptomlarını ağırlaştırabilirken, doğru yatak ağrıyı hafifletmede ve dinlendirici uykuyu teşvik etmede önemli bir rol oynayabilir.

Skolyoz Hastaları Nasıl Yatak Tercih Etmelidir?

Skolyoz rahatsızlığı olan kişi için en iyi yatağı seçmelisiniz. Seçimleriniz, doğrulanmış müşteri deneyimlerine ve yoğun ürün araştırması ile analizilere dayanmalıdır.

Yapılan araştırmalar doğru yatak seçiminin skolyoz için çok etkili olduğunu kanıtlamıştır.

Sadece skolyoz hastaları için değil tüm omurga rahatsızlığı bulunan kişilerin tercih etmesi gereken yataklar yarı ortopedik olmalıdır. Yani orta sertlikte bir yatak olmalıdır.

Dikkat edilmesi gereken yatağa sırt üstü yatıldığında elinizi belinizin altına koyduğunuzda elinizin hafifçe girebildiği bir mesafe alanı olmalıdır.

Eğer eliniz bu araya hiç girmiyorsa bu yataklar çok yumuşaktır.  Ya da çok boşluk kalıyorsa yatak çok serttir. Ne çok sert ne de çok yumuşak bir yatak olmamalıdır. Çok sert bir yatak asla uygun değildir.

Bu sebeple alacağınız yatağı mutlaka bir deneme sürecine tabi tutmalısınız. Bucca olarak müşterilerimize sunduğumuz 30 günlük deneme süresi bu konuda sizin en büyük güvenceniz olacaktır.

Konu sağlıksa size doğru yatağı önermek en temel görevimizdir.

Skolyoz hastalarına önerebileceğimiz en sağlıklı seçenekler; lateks yataklar ve doğal ham maddelerden üretilen yataklardır.

Etiketler:skolyoz, skolyoz hastaları nasıl yatak tercih etmelidir